Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-09@09:23:43 GMT

آشنایی با بازار مسگران رشت

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۵۲۸۱۶

آشنایی با بازار مسگران رشت

بازار مسگران رشت در میان بازار بزرگ رشت واقع شده است .بازار از دو میدان بزرگ و کوچک و تعدادی بازارچه و سرا (کاروان سرا) و تیمچه تشکیل می‌شد. دو میدان بزرگ و کوچک از قدیم وجود داشتند. میدان بزرگ در سمت غرب و میدان کوچک در شرق واقع است . در میان این دو میدان بازارچه ها یا راسته ها بودند . سراها (کاروان سراها) و تیمچه ها در اطراف این دو میدان قرار داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاصله میدان بزرگ تا میدان کوچک از ۲۰۰ متر بیشتر تجاوز نمی کند. می‌توان گفت بیشترین تیمچه‌ها و بازارهای طاقی و کاروانسرا‌ها در خیابان مسگران جمع شده‌اند. در این راسته دو مسجد قدیمی نیز وجود دارد؛ مسجد «کاسه‌فروشان» و مسجد «گلشن» که کاشی‌کاری‌هایی زیبا دارند و می‌گویند صدساله هستند.

بازار قدیم رشت در مرکز شهر (منطقه ۲) قرار دارد و مرکز فعالیت‌های اقتصادی مردم رشت و شهرها و روستاهای اطراف محسوب می‌شود که اجناس خود را در این بازار به فروش می‌رسانند. این مکان، بازاری روباز است و تنها قسمتی از آن به نام راسته زرگرها، سقفی با پوشش حلبی دارد. درباره تاریخ دقیق افتتاح این بازار اطلاعات دقیقی در دسترس نیست اما بر اساس برخی منابع، قدمت بازار رشت به دوران زندیه و بر اساس روایاتی دیگر به دوران صفویه می‌رسد و در طول دهه‌ها، اتفاقات و فراز و نشیب‌های زیادی به خود دیده است. سبک معماری این بازار از جلوه های فرهنگ عامه (دانش عامیانه یا فولکلور) نشأت گرفته است.

هرچند اسم این راسته، مس گران است ولی، امروزه به خاطر از بین رفتن حرفه مس گری و تمایل به خرید ظروف غیرمسی، مغازه های مس گری این راسته بسیار کم بوده و جای خود را به فروش گوشی تلفن همراه داده اند.درضمن، از خیابان شهید مطهری دسترسی آسان تری به این راسته خواهید داشت. تمام این کاروانسرا‌ها به همین شکل دالان‌هایی از شمال و جنوب دارند که به هم وصل هستند. . اگر دنبال انواع دیگ و سیخ و ملاقه‌های چوبی و مسی و آهنی هستید، این راسته گزینه خوبی است و همه‌چیز در آن پیدا می‌شود. گوشه‌ای انواع پادری و فرش چیده شده است و در کنارش ادویه‌های خوش‌رنگ جلوی مغازه خودنمایی می‌کنند.

غذاخوری‌های کوچکی در بازار مسگران هستند و گاری باقالی داغ در این فصل مشتری زیادی دور خود جمع می‌کند. وسط این راسته گاری‌های لوبیاسبز و میوه‌های فصل هم همیشه حضور دارند تا کسی دست خالی از این راسته بیرون نرود./ سیری در ایران

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: میدان بزرگ دو میدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۲۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی با انواع لوله کشی آب و فاضلاب در خانه

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، لوله کشی یکی از مهم ترین بخش‌های تأسیسات ساختمان است که وظیفه انتقال آب آشامیدنی، آب گرم و سرد مصرفی، و همچنین دفع فاضلاب را بر عهده دارد. انتخاب نوع مناسب لوله برای هر کاربرد، تضمین کننده دوام، کیفیت و کارایی سیستم لوله کشی منزل شما می‌باشد. در این مقاله به معرفی انواع لوله‌های رایج در سیستم‌های آبرسانی و فاضلاب خانگی می‌پردازیم.

لوله‌های پی وی سی (PVC)

لوله‌های پی وی سی (پلی وینیل کلراید) یکی از رایج ترین و پرکاربردترین انواع لوله در تأسیسات ساختمانی به شمار می‌رود. این لوله‌ها از پلاستیک ساخته شده و دارای مزایای متعددی هستند، از جمله:

مقرون به صرفه بودن: لوله‌های پی وی سی نسبت به انواع فلزی مانند مس، از قیمت پایین تری برخوردار هستند. استحکام و دوام: این لوله‌ها در برابر ضربه، خوردگی و فرسایش مقاومت بالایی دارند. عایق الکتریکی: ماهیت غیر رسانا بودن PVC، خطرات ناشی از برق گرفتگی را در تأسیسات لوله کشی از بین می‌برد. وزن سبک: سهولت در حمل و نقل و نصب، از مزایای بارز لوله‌های پی وی سی است. عایق صدا: این لوله‌ها تا حدودی جلوی انتقال صدای جریان آب را می‌گیرند.

 

انواع لوله پی وی سی

این لوله‌ها در سه نوع اصلی طبقه بندی می‌شوند.

لوله‌های سخت پی وی سی

این نوع لوله‌ها با رنگ سفید شناخته شده و برای مصارف آب سرد و گرم غیر قابل شرب (به عنوان مثال، لوله کشی سرویس بهداشتی) کاربرد دارند.

لوله‌های نرم پی وی سی (لوله خرطومی)

لوله‌های خرطومی پی وی سی انعطاف پذیر بوده و در سایزهای مختلف تولید می‌شوند. از این لوله‌ها معمولاً برای خروجی سیفون‌ها و در اتصالات با دسترسی سخت استفاده می‌گردد.

 لوله‌های پی وی سی فاضلابی

لوله‌های فاضلاب وظیفه انتقال آب‌های پسماند از سینک ظرفشویی، دوش، توالت فرنگی، وان حمام، ماشین لباسشویی و ظرفشویی را به سیستم دفع فاضلاب شهری بر عهده دارند. انتخاب لوله مناسب برای فاضلاب اهمیت زیادی دارد زیرا این لوله‌ها همواره در معرض مواد زائد و شیمیایی قرار دارند. لوله‌های پی وی سی فاضلابی از پرکاربردترین انواع لوله برای سیستم دفع فاضلاب خانگی به شمار می‌روند. دلایل محبوبیت لوله‌های پی وی سی فاضلابی عبارتند از:

مقرون به صرفه بودن: قیمت مناسب این لوله‌ها، آنها را به گزینه ای اقتصادی برای پروژه‌های ساختمانی تبدیل کرده است. استحکام و دوام: لوله‌های پی وی سی فاضلابی در برابر خوردگی و ساییدگی ناشی از جریان فاضلاب مقاوم هستند. وزن سبک: سهولت در حمل و نقل و نصب، از مزایای این لوله‌ها است. اتصالات چسبی: اتصالات این لوله‌ها به صورت چسبی انجام می‌گیرد که آب بندی مطمئنی را فراهم می‌کند.  معایب لوله‌های پی وی سی

با وجود مزایای فراوان، لوله‌های پی وی سی معایبی نیز دارند که عبارتند از:

محدودیت دمایی: این لوله‌ها تحمل دمای بالا را نداشته و برای انتقال سیالات با دمای بیش از 60 درجه سانتی‌گراد مناسب نیستند.

آسیب پذیری در برابر نور خورشید: تابش مستقیم نور خورشید می‌تواند باعث فرسودگی و کاهش عمر لوله‌های PVC شود. به همین دلیل، استفاده از این لوله‌ها در فضای باز توصیه نمی‌شود.

ملاحظات زیست محیطی: در فرایند تولید لوله‌های پی وی سی، از برخی مواد شیمیایی استفاده می‌شود که می‌تواند برای محیط زیست مضر باشد. همچنین، تجزیه این لوله‌ها در طبیعت به زمان زیادی نیاز دار‌د.

شرکت‌های متعددی در ایران اقدام به تولید لوله‌های پی وی سی با درجه کیفیت‌های متفاوت می‌کنند. در حال حاضر شرکت‌های یزد بسپار، آذین لوله و پارسانا پلیمر سپاهان از برترین تولیدکنندگان لوله‌های پی وی سی در ایران می‌باشند. برای دریافت کمترین قیمت لوله سفید یزد بسپار می‌توانید با کارشناسان فروشگاه بزرگ کیان پایپ تماس بگیرید.

 

 لوله‌های PEX

لوله‌های PEX (پلی اتیلن با اتصال عرضی) نسل جدیدی از لوله‌های پلاستیکی هستند که به سرعت در حال جایگزینی با لوله‌های مسی در سیستم‌های آبرسانی منازل هستند. این لوله‌ها از مزایای زیر برخوردارند:

انعطاف پذیری بالا: لوله‌های PEX به راحتی خم می‌شوند که این ویژگی سهولت در نصب، به ویژه در فضاهای با دسترسی سخت را به همراه دارد.

مقاومت در برابر خوردگی: PEX در برابر زنگ زدگی و رسوب گرفتگی مقاوم بوده و طول عمر بالایی دارد.

تحمل در برابر یخ زدگی: خاصیت الاستیک لوله‌های PEX سبب می‌شود تا در صورت یخ زدگی آب درون لوله، ترکیدن آن کمتر اتفاق بیفتد.

سهولت در اتصال: اتصالات لوله‌های PEX به صورت فشاری، چین خور یا با استفاده از حلقه‌های مخصوص انجام می‌پذیرد که نیاز به ابزار خاصی ندارد.

 معایب لوله‌های PEX

لوله‌های PEX نیز مانند سایر متریال‌ها، معایبی به شرح زیر دارند:

محدودیت در برابر نور خورشید: مشابه لوله‌های پی وی سی، تابش مستقیم نور خورشید می‌تواند طول عمر PEX را کاهش دهد.

آسیب پذیری در برابر جوندگان: دندان‌های جونده می‌تواند سبب سوراخ شدن لوله‌های PEX شود.

با توجه به تکنولوژی ساخت جدید این نوع لوله‌ها، تعداد محدودی شرکت نظیر نیوپایپ اقدام به تولید آن در داخل کشور می‌نمایند.

 لوله‌های چدنی

لوله‌های چدنی به طور سنتی برای سیستم فاضلاب مورد استفاده قرار می‌گرفتند. این لوله‌ها از مقاومت و دوام بالایی برخوردار بوده و طول عمر زیادی دارند. با وجود این مزایا، لوله‌های چدنی معایبی به شرح زیر دارند:

وزن سنگین: حمل و نقل و نصب این لوله‌ها به دلیل وزن زیاد، دشوار است. هزینه بالا: قیمت لوله‌های چدنی نسبت به سایر گزینه‌ها، به مراتب گران تر است. زنگ زدگی: در صورت عدم پوشش مناسب، لوله‌های چدنی در معرض خطر زنگ زدگی قرار دارند. شکنندگی: لوله‌های چدنی در برابر ضربه‌های شدید ممکن است دچار شکستگی شوند.

با روی کار آمدن لوله‌های سبک تر و ارزان تر مانند پی وی سی فاضلابی، استفاده از لوله‌های چدنی در سیستم‌های فاضلاب خانگی جدید، به تدریج کاهش یافته است.

لوله‌های ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene)

لوله‌های ABS نوع دیگری از لوله‌های پلاستیکی هستند که برای سیستم فاضلاب به کار می‌روند. این لوله‌ها از نظر ظاهری شباهت‌هایی با لوله‌های پی وی سی فاضلابی دارند اما با رنگ مشکی به بازار عرضه می‌شوند. مزایای لوله‌های ABS عبارتند از:

استحکام و دوام: لوله‌های ABS در برابر خوردگی ناشی از مواد شیمیایی موجود در فاضلاب خانگی مقاوم هستند. مقاومت در برابر ضربه: خاصیت الاستیک این لوله‌ها، مقاومت آنها را در برابر ضربه‌های فیزیکی افزایش می‌دهد. نصب آسان: اتصالات لوله‌های ABS به صورت چسبی انجام شده و سهولت در نصب را به همراه دارد.

معایب لوله‌های ABS نیز به شرح زیر است:

محدودیت دمایی: مشابه لوله‌های پی وی سی فاضلابی، تحمل دمای بالای فاضلاب خروجی از ماشین لباسشویی و ظرفشویی را ندارد. آسیب پذیری در برابر نور خورشید: استفاده از این لوله‌ها در فضای باز توصیه نمی‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آشنایی با انواع لوله کشی آب و فاضلاب در خانه
  • خطر بزرگ‌ در بازار کار/ تا سال ۱۴۰۷ چه اتفاقی می‌افتد؟
  • خطر بزرگ‌ترش روی بازار کار/تا سال ۱۴۰۷ چه اتفاقی می‌افتد؟
  • این افراد بازنده بزرگ بورس هستند
  • جشن بزرگ «دختران ایران» در میدان امام حسین(ع) برگزار می‌شود
  • میدان نقش جهان روز بدون موتورسیکلت را تجربه کرد
  • خلیج فارس توفانی می‌شود
  • صدور هشدار نارنجی دریایی در هرمزگان/آخر هفته دریا مواج خواهد بود
  • طرح ممنوعیت ورود موتورسیکلت به بازار اصفهان اجرا شد
  • بازگشت دلار به کانال ۵۹هزار